Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δερμάτων και κρουστών REMO, Remo D. Belli. Πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε δραστικά τη μουσική βιομηχανία και τον κόσμο των κρουστών μουσικών οργάνων καθώς ως ντράμερ ο ίδιος είχε την ιδέα της κατασκευής της πρώτης συνθετικής μεμβράνης για κρουστά στον κόσμο. Το πρώτο πολυμερές δέρμα για drums βγήκε από την REMO Inc το 1957. Έκτοτε η εταιρεία που ίδρυσε ο Remo Belli εφεύρε εκατοντάδες πατέντες γύρω από τον κόσμο των κρουστών, εξαπλώθηκε παντού με τα προϊόντα της και σαφέστατα σήμερα κατέχει τη μερίδα του λέοντος στα συνθετικά δέρματα για τύμπανα σε όλο το πλανήτη.

Ο ίδιος ο Remo απλός και χαμογελαστός ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα εθεωρείτο πάντα σημαντική για τη μουσική βιομηχανία. Καθώς ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά, η μουσική κοινότητα είχε πάντα μεγάλο σεβασμό στην γνώμη του από την άποψη του από τα ethnic κρουστά του κόσμου τα οποία έκανε μόδα, έως την ιατρική μουσικοθεραπεία μέσω κρουστών, στην οποία προσέφερε πολλά.

Η Stollas Music συνεργάζεται με τη Remo πάνω από 30 χρόνια, διανέμοντας τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος ήταν καλός φίλος και τέλειος συνεργάτης.

Χωρίς αυτόν, η μουσική βιομηχανία δεν θα είχε σήμερα:

  • Ευέλικτη δυνατότητα στα τύμπανα, στα live, στο studio, στη φορητότητα των τυμπάνων. Οι μεμβράνες από φυσικό δέρμα ζώων απαιτούσαν ώρες προετοιμασίας, τεντώματος και κουρδίσματος σε κάθε χρήση,
  • Σύγχρονο ήχο στα drums και στα κρουστά,
  • Πληθώρα επιλογών στα είδη των δερμάτων ανά ηχητική απόδοση,
  • Εκσυγχρονισμό και διατήρηση των παραδοσιακών οργάνων των λαών,
  • Νέες εφευρέσεις κρουστών και αξεσουάρ τυμπάνων, με εξέλιξη νέων ήχων.

Περιτεύει να αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως έχαιρε μεγάλης αναγνωρισιμότητας και σεβασμού από όλους τους μουσικούς και τα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών ασχολούμενων με τη μουσική, γεγονός που επισφραγίστηκε στην τελευταία έκθεση NAMM, και συγκεκριμένα στο INTERNATIONAL REMO PRE-NAMM MEETING, όπου οι περισσότεροι αντιπρόσωποι και ιδιοκτήτες μουσικών εταιρειών ήταν παρόντες για να τον ακούσουν να εξιστορεί την πορεία του από το 1957 έως το 2016.

 
stollas-yannis-remo-d-belli

 Εδώ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας μας κ. Ιωάννη Στόλλα στην NAMM Ιανουρίου του 2016

 

Συλλυπούμεθα την οικογένειά του - τους οικείους του, καθώς και όλη την δεύτερη οικογένειά του - το προσωπικό της REMO, και ευχόμαστε να θυμούνται πάντα τις αξίες του και να τις εφαρμόζουν καθημερινά.

R.I.P.